یک ایران در خدمت آمورش و پرورش/ از توسعه زیرساخت‌ها تا تجهیز سالن‌های امتحانی در سیستان و بلوچستان

مدیرکل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان با اشاره به دستاوردهای عمرانی چهار سال اخیر گفت: با ساخت هزاران کلاس درس، رفع مشکلات زیرساختی و تجهیز سالن‌های امتحانی حرکت گسترده‌ای برای ارتقای کیفیت آموزشی در سراسر استان آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار  پایگاه خبری سکایی نیوز –در ادامه گردهمایی دو روزه مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق استان سیستان و بلوچستان که در خانه معلم زاهدان برگزار گردید ، میثم لک‌زایی مدیرکل نوسازی مدارس استان با اشاره به دستاوردهای چهار سال اخیر ،اظهار داشت : استان سیستان و بلوچستان در این مدت با تحویل بیش از ۵۵۰۰ کلاس درس و ساخت ۵۰۰ هزار مترمربع فضای آموزشی توانسته در میان استان‌های کشور رتبه اول را در شاخص‌های مختلف مدرسه‌سازی به خود اختصاص دهد.

وی افزود: در حال حاضر نیز ۳۲۰ هزار مترمربع فضای آموزشی جدید در قالب ۱۸۲۰ کلاس درس در حال احداث است که تنها همین طرح‌ها ۰.۴ مترمربع به سرانه فضای آموزشی استان اضافه خواهد کرد.

لک‌زایی با تأکید بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت فضاهای آموزشی موجود گفت : باتوجه به اینکه تقاضا برای ساخت مدرسه همچنان بالاست، از مدیران مدارس انتظار می‌رود با مدیریت درست بهره‌وری از فضای موجود را افزایش دهند و در صورت نیاز به تغییر کاربری، جابه‌جایی یا افزایش تعداد کلاس‌ها اداره کل نوسازی مدارس آمادگی کامل برای همراهی دارد.

وی همچنین به مسأله تراکم دانش‌آموزی در کلاس‌ها پرداخت و گفت:باید تلاش شود که آمار دانش‌آموزی بین کلاس‌ها متعادل شده و به میانگین نزدیک شود و از ظرفیت نیروهای آموزشی و فضای فیزیکی به‌صورت کامل استفاده شود تا شرایط تحصیلی مطلوب‌تری برای دانش‌آموزان فراهم گردد.

لک‌زایی گفت: برخی پروژه‌های بزرگ‌مقیاس نیازمند بهینه‌سازی در بهره‌برداری هستند که این مهم با همکاری مدیران مدارس و ارائه اطلاعات دقیق مانند کد فضاها و کلاس‌ها به اداره‌کل نوسازی، می‌تواند زمینه‌ساز برنامه‌ریزی دقیق‌تر و واقع‌بینانه‌تر باشد.

وی در ادامه نهضت مدرسه‌سازی را یک فرصت‌ طلایی برای توسعه عدالت آموزشی دانست و افزود: دولت با جدیت تمام پشت این نهضت ایستاده است از رئیس‌جمهور تا استاندار و همه دستگاه‌ها به‌ویژه نهادها مسئولیت اجتماعی شرکتها موظف شده‌اند که در ساخت مدارس مشارکت کنند نمونه‌اش کلنگ‌زنی ۱۰۰ کلاس درس با اعتبار ۳۲۰ میلیارد تومان در سطح استان توسط نیروی انتظامی یا ساخت مدارس توسط منطقه آزاد ،کارخانه‌های سیمان در استان است که با جدیت دنبال می‌شود.

لک‌زایی همچنین با اشاره به ظرفیت مهم خیرین مدرسه‌ساز گفت: هر منطقه‌ای که خیری را به حوزه فضای آموزشی وارد کند ما سهم دولت را تأمین خواهیم کرد در سال گذشته با محدودیت‌هایی مواجه بودیم اما در بودجه ۱۴۰۴ اعتبارات استان برای طرح‌های مشارکتی به بیش از هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و این یعنی محدودیتی برای تأمین سهم دولت پروژه های مشارکتی وجود ندارد .

وی بیان کرد : از مناطق مختلف می‌خواهیم جشنواره‌های خیرین را فعال‌تر برگزار کرده و از این ظرفیت بزرگ برای توسعه فضاهای آموزشی استفاده کنند.

مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکلات زیرساختی مدارس گفت: مشکل برق مدارس باید تا پایان شهریور حل شود ، از افزایش آمپر تا دریافت انشعاب جدید در مناطقی که نیاز به شبکه ندارد توسط کارشناسان هر منطقه پیگیری شود این موضوع بارها در جلسات رسمی استان هم مطرح و تأکید شده که مدارس نباید بدون برق مناسب باقی بمانند.

وی ادامه داد: در بحث سرمایش و گرمایش برنامه‌ریزی متناسب با اقلیم مناطق انجام شده است و اولویت با مدارس شبانه‌روزی است و هدفمان این است که هیچ مدرسه‌ای بدون سیستم سرمایشی یا گرمایشی استاندارد نباشد.

لک‌زایی گفت: تکمیل سند توسعه آموزش و پرورش نیاز به همکاری مناطق دارد تا اطلاعات دقیق، به‌روز و مبتنی بر واقعیت از وضعیت موجود فضاهای آموزشی، جمعیت دانش‌آموزی، نیازهای زیرساختی و ظرفیت‌های توسعه‌ای هر منطقه فراهم شود چراکه تنها در این صورت می‌توان برنامه‌ریزی بلندمدت و مؤثری برای توزیع عادلانه منابع، ساخت مدارس جدید و ارتقای کیفیت آموزشی انجام داد.

 

 

انتهای خبر/