عبدالملکی: مناطق آزاد ایران بهشت سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی خارجی و داخلی هستند

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: مناطق آزاد با توجه به معافیت‌ها و مشوق‌هایی که دارند بهشت سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی خارجی و داخلی هستند.

به گزارش پایگاه خبری سکایی نیوز – حجت الله عبدالملکی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین‌المللی صادرات به پاکستان در منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه منطقه آزاد چابهار و مَکُران یکی از قدیمی ترین نقاط تجاری دنیا است اظهار کرد: امروز ایران در تجارت بین‌الملل رتبه خوبی در دنیا دارد.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه یک رویداد مهم برای معرفی توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران به فعالان اقتصادی و تجار پاکستانی است افزود: تجارت جمهوری اسلامی ایران با پاکستان ۲.۳ میلیارد یورو در سال بوده که عدد بسیار پایینی است در حالی که پاکستان سالانه ۷۰ میلیارد یور کالا و خدمات مختلف را وارد می کند بنابراین امکان افزایش صادرات ایران به پاکستان به چند برابر فراهم است.

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه قیمت تمام شده کالاهای ایرانی به نسبت کالاهای مشابه خارجی بسیار پایین‌تر است گفت: عدم معرفی این کالاها به تجار و بازرگانان پاکستانی علت پایین بودن صادرات ایران به پاکستان است.

وی بیان کرد: در سال ۲۰۲۲ میزان تجارت بین‌الملل در دنیا ۲۵ تریلیون دلار بوده که در مقایسه با تولید ناخالص جهانی که ۱۰۰ تریلیون دلار است تقریبا تولید دنیا را تجارت بین‌الملل به خود اختصاص داده است.

اقتصاد ایران از میانگین اقتصادی جهانی بالاتر است

عبدالملکی ادامه داد: این درحالیست که در سال ۲۰۲۲ در ایران مجموع تجارت به جی دی پی ۳۸ درصد بوده که از مقیاس جهانی بالاتر است.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران از میانگین اقتصادی جهانی جلوتر است گفت: این یکی از نشانه‌های این است که علیرغم تحریم های اقتصادی ۱۰ سال آمریکا، ایران در تجارت جهان نقش ویژه ایفا می‌کند.

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تاکید کرد: حدود ۱۸ میلیارد یورو مجموع صادرات سالانه مناطق آزاد ایران بوده و بیش از ۸۰ درصد ترانزیت جمهوری اسلامی ایران از طریق مناطق آزاد انجام شده بر همین جهت همیشه عنوان کردیم مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران بهشت سرمایه‌گذاری هستند.

وی ادامه داد: یک هزار بسته سرمایه‌گذاری به ارزش ۲۰ میلیارد یورو که این بسته‌های سرمایه‌گذاری شامل سه بخش هستند،‌ بخش اول مطالعات امکان سنجی اقتصادی هرکدام از این پروژه‌هاست بخش دوم زمین و زیرساخت‌های مورد نیاز برای هر کدام از این یک‌هزار بسته ارائه شده و بخش سوم مجوز سرمایه‌گذاری هر کدام از این پروژه‌ها صادر شده است.

عبدالملکی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تا کنون بیش از ۷۲۰ هزار میلیارد تومان معادل ۱۶ میلیارد دلار تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ثبت شده است اظهارکرد: ۱۵ درصد این تقاضاها خارجی و ۸۵ درصد توسط سرمایه‌گذاران ایرانی است و در حال تبدیل به قرارداد هستند و تعداد زیادی نیز کار ساخت و ساز را شروع کرده‌اند و این تقاضا برای سرمایه‌گذاری ۶ برابر نسبت به سال گذشته است.

وی خاطرنشان کرد: از همه سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی دعوت می‌کنیم با مشاهده این بسته‌ها نسبت به سرمایه‌گذاری در این مناطق اقدام کنند.

انتهای پیام/