دیپلماسی محلی در تامین آب در سیستان وبلوچستان موفق عمل کرد

معاون هماهنگی امور عمرانی سیستان و بلوچستان گفت: در راستای حل بحران آب در استان بهره‌گیری از ظرفیت معتمدین و ریش‌سفیدان محلی به عنوان پل ارتباطی میان دولت و مردم نقشی کلیدی در تسهیل فرآیندهای اجرایی و افزایش هم‌افزایی اجتماعی ایفا کرده و این رویکرد باعث شده تا تصمیمات موثرتر و مطابق با نیازهای واقعی جامعه محلی محقق شود.

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز – عطاء اله اکبری درنشست با مسئولان محیط زیست کشور در خصوص بررسی وضعیت احیای تالاب هامون افزود: استان از مدتها قبل در استفاده از ظرفیت معتمدین،ریش سفیدان و نهادهای دولتی محلی در موضوع آب هیرمند تاکید داشت چرا که اقدامات صورت گرفته در سطح سازمان های متولی موثر واقع نشد.

وی ادامه داد: در این راستا مشکلات تامین آب شرب در سیستان باعث شد وزارت کشور و استانداری سیستان و بلوچستان به‌طور جدی وارد این موضوع شوند، این مسئله به‌ویژه پس از مصوبه معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر استفاده از ظرفیت‌های محلی بیشتر مورد توجه قرار گرفت.

معاون هماهنگی امور عمرانی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این اقدامات سبب شد از ابتدای اسفندماه سال گذشته شاهد اقدامات موثری در تامین آب به منطقه سیستان باشیم که قطعا در اطمینان بخشی به آب شرب نسبتا پایدار منطقه موثر واقع شده است.

اکبری تاکید کرد: استانداری سیستان و بلوچستان همچنان فرآیند تامین آب را با تمام توان از طریق دیپلماسی محلی و استفاده از ظرفیت نهادهای ، نظارتی و معتمدین محلی ادامه خواهد داد .

وی افزود: امیدواریم بتوانیم با این اقدامات پس از تامین آب پایدار برای شرب در منطقه سیستان از این ظرفیت مهم برای تامین آب مورد نیاز بخش های کشاورزی و زیست محیطی نیز استفاده نماییم چرا که معتقدیم وجه اشتراک اقتصادی وزیست محیطی دو سمت مرز مشترک است و اگر منطقه سیستان این مشکلاتش مرتفع شود تاثیر مستقیم روی توسعه مناطق مرزی ما با کشور دوست وبرادر افغانستان خواهد داشت.

معاون هماهنگی امور عمرانی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در مجموع تامین اعتبارات ملی برای اجرای طرح های زیست محیطی برای حفظ اکوسیستم حوزه سیستان مورد انتظار است چرا که در حال حاضر اعتبارات این بخش تنها از محل اعتبارات محدود استانی تامین می شود.

اکبری خاطر نشان کرد: تالاب بین‌المللی هامون به‌عنوان یکی از مهم‌ترین منابع زیست‌محیطی منطقه سیستان نقش کلیدی در حفظ تنوع زیستی، تامین معیشت جوامع محلی و تعدیل شرایط اقلیمی دارد که با توجه به اهمیت راهبردی این تالاب، تخصیص سهمی مشخص و قابل توجه از اعتبارات ملی برای حفاظت، احیا و مدیریت پایدار آن امری ضروری است اقدامی که می‌تواند به پایداری زیست‌محیطی و بهبود شرایط زندگی در منطقه منجر شود.