اهدای عضو، جهاد معنوی فراموش‌شده؛ ضرورت همراهی علما و رسانه‌ها برای فرهنگ‌سازی و ترویج اهدای عضو

زاهدان -رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدا در گفتگو با خبرنگار سکایی نیوز اظهار داشت : در گفتگو با خبرنگار سکایی نیوز اظهار داشت : در همایش تجلیل از خانواده‌های اهداکننده عضو در زاهدان بر لزوم مشارکت نهادهای دینی، اجتماعی و رسانه‌ای برای تغییر نگرش عمومی نسبت به اقدام انسانی ترویج اهدای عضو تاکید شد.

دکتر محمد حسن محمدی در گفتگو با خبرنگار سکایی نیوز در حاشیه همایش تجلیل از خانواده‌های اهداکننده عضو با بیان ضرورت تقویت فرهنگ اهدای عضو در کشور گفت: بر اساس آمارهای رسمی، حدود ۳۰ هزار بیمار در کشور نیازمند دریافت عضو هستند، که از این تعداد، حدود ۲۰ هزار نفر به نارسایی کلیوی مبتلا بوده و زندگی‌شان به دیالیز وابسته است.

وی با اشاره به اینکه سالانه بین ۵ تا ۸ هزار مورد مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد، افزود: متأسفانه تنها حدود هزار خانواده به اهدای عضو رضایت می‌دهند، این در حالی است که هر اهدای عضو می‌تواند چندین بیمار را نجات داده و کیفیت زندگی ده‌ها نفر را ارتقاء دهد.

وی، جوان بودن عمده جانباختگان مرگ مغزی را فرصتی برای نجات جان دیگران دانست و گفت: اهدای عضو یک جهاد معنوی است، مهم‌ترین مانع پیش‌رو، مقاومت خانواده‌ها در لحظات دشوار تصمیم‌گیری است، حتی اگر متوفی کارت اهدای عضو داشته باشد، به همین دلیل نیاز به فرهنگ‌سازی بلندمدت با همکاری نهادهای مذهبی، رسانه‌ها، نظام آموزشی و حوزه سلامت داریم.

وی افزود: ایران در سطح آسیا در زمینه پیوند عضو جایگاه مناسبی دارد، اما برای کاهش فاصله آماری میان مرگ مغزی و اهدای عضو، تغییر نگرش عمومی ضروری است.

نعیم‌پناه شهردار زاهدان با اشاره به نقش مساجد و نهادهای مردمی در فرهنگ‌سازی گفت: شهرداری زاهدان پیشنهاد نامگذاری میدان‌ها و معابر به نام اهداکنندگان عضو و اختصاص قطعه‌ای ویژه به نام “قطعه فرشتگان جانبخش” در آرامستان بهشت محمد(ص) را ارائه داده است.

دکتر نامور، نایب رئیس شورای شهر زاهدان، نیز با اشاره به این که هر ۲ تا ۳ ساعت یک بیمار نیازمند به دلیل نرسیدن عضو جان خود را از دست می‌دهد، گفت: ۶۰ درصد مرگ‌های مغزی متعلق به جوانان است و یک اهداکننده می‌تواند جان ۸ نفر را نجات دهد و زندگی ۵۰ نفر را بهبود بخشد.

وی تاکید کرد: شورای شهر با حمایت از اقدامات نمادین، از جمله کاشت درخت یادبود برای اهداکنندگان، در کنار نامگذاری معابر، به دنبال تثبیت ارزش‌های انسانی در حافظه شهری است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیفی یکی از اعضای انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز ضمن اشاره به فتاوای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری مبنی بر جواز اهدای عضو، گفت: این عمل انسان‌دوستانه نه تنها در اسلام، بلکه در سایر ادیان همچون یهود، مسیحیت و بودیسم نیز مورد تأیید است، رفع موانع فرهنگی و مذهبی، تنها از مسیر گفت‌وگوی مشترک و همدلی علمای شیعه و سنی با جامعه پزشکی ممکن خواهد بود.

مولوی حافظ اسماعیل، نماینده مسجد مکی، با استناد به آیات قرآن کریم، اهدای عضو را “تجلی احسن‌الخالقین” دانست و گفت: انسان زمانی که به فرمان خداوند در نجات جان انسان‌ها عمل می‌کند، از فرشتگان نیز فراتر می‌رود.

وی افزود: استان ما هنوز در مقوله اهدای عضو از دیگر مناطق عقب‌تر است، چالش‌های فرهنگی و مذهبی در این زمینه نیازمند گفت‌وگوی عمیق و مستمر میان علما و پزشکان است.

شایان ذکر است : در پایان این همایش از خانواده‌های اهداکننده عضو تجلیل شد.

 

انتهای خبر/