پایداری تولید در صدر اولویت‌های دولت؛ معوقات کارگران سیستان و بلوچستان کمتر از ۲ ماه شد

مسئولان سیستان و بلوچستان در نشست هم‌اندیشی با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، حفظ ظرفیت‌های تولیدی و اشتغال را اولویت اصلی دولت در شرایط کنونی دانستند و از کاهش معوقات کارگران استان از هشت تا ۹ ماه در ۲ سال گذشته به کمتر از ۲ ماه خبر دادند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان، پایداری تولید و اشتغال را اولویت اصلی دولت در شرایط کنونی اقتصادی دانست و از پیگیری ویژه برای رفع دغدغه‌های این حوزه خبر داد.

علیرضا شهرکی در نشست هم‌اندیشی با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به مناسبت هفته تأمین اجتماعی با اشاره به شرایط خاص کشور و فشارهای ناشی از جنگ اقتصادی، تصریح کرد: تمام توان دولت در این مقطع، حفظ ظرفیت‌های تولیدی و جلوگیری از تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی است.

وی افزود: دولت در کنار کارگران و کارفرمایان، پذیرای فشارهای ناشی از اختلال در تأمین کالاهای اساسی و سوخت است و برای کاهش این فشارها، استفاده از ابزارهای جبرانی نظیر بیمه بیکاری را در دستور کار دارد.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان، تخصیص‌نیافتن یا تأخیر در پرداخت منابع مالی پروژه‌های عمرانی، واحدهای تولیدی و صنایع راهبردی را نگران‌کننده خواند و افزود: تداوم فعالیت صنایع، مستقیماً به تأمین به‌موقع اعتبارات وابسته است؛ بنابراین لازم است با تعامل سه‌جانبه میان دولت، کارگر و کارفرما، فضای مدیریت بحران تداوم یابد.

وی با اشاره به مطالبات مطرح‌شده توسط نمایندگان کارگری و کارفرمایی استان، تأکید کرد: موارد و دغدغه‌های کارشناسی‌شده‌ی استان در حوزه‌های مختلف، به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی منتقل شده است که خروجی آن در قالب بخشنامه‌ها و پیگیری‌های منطقه‌ای مشهود است. وی خاطرنشان کرد: این رویکرد تعاملی، الگویی موفق برای پیگیری مطالبات در سطح ملی است.

شهرکی با قدردانی از اقدامات انجام‌شده در حوزه خدمات اجتماعی و درمانی استان، متذکر شد: با وجود اقدامات ارزشمند اخیر، گستردگی جغرافیایی سیستان و بلوچستان و مشکلات تردد، همواره چالش‌هایی را در دسترسی به تجهیزات پیشرفته درمانی و فنی ایجاد کرده است که باید با جدیت پیگیری شود.

وی ضمن استقبال از پیشنهادات تخصصی حاضران، قول مساعد داد تا «استقلال خدمات بازنشستگی استان» را به عنوان یک مطالبه کلیدی در سطوح عالی دولت پیگیری کند تا دغدغه‌های بازنشستگان و جامعه هدف در این بخش به حداقل برسد.

پایداری تولید در صدر اولویت‌های دولت؛معوقات مزدی کارگران سیستان و بلوچستان  کمتر از۲ماه شد

معوقات مزدی کارگران سیستان و بلوچستان به کمتر از ۲ ماه رسید

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان از کاهش معوقات مزدی کارگران استان به کمتر از ۲ ماه خبر داد و گفت: این رقم در دو سال گذشته بین هشت تا ۹ ماه بود.

اله‌نظر شه‌بخش در نشست هم‌اندیشی با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی که با حضور معاون سیاسی و اجتماعی استاندار برگزار شد، اظهار کرد: تنظیم عادلانه روابط کارگر و کارفرما اولویت اصلی این مجموعه است که با تکیه بر نظارت میدانی تشکل‌ها دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در حوزه ایمنی کار افزود: با انجام بازرسی‌های هدفمند و آموزش عمومی و تخصصی ۷۰ هزار نفر از نیروی کار، حوادث ناشی از کار در استان طی سال گذشته ۲۷ درصد کاهش یافته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان درباره سرعت رسیدگی به پرونده‌های اختلافات کارگری تصریح کرد: با حذف مراجعات حضوری و الکترونیکی شدن ثبت دادخواست‌ها، میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها در مراجع حل اختلاف به کمتر از ۲۴ روز رسیده که این رقم از میانگین کشوری پایین‌تر است.

وی با تشریح اقدامات حمایتی گفت: سال گذشته مقرری بیمه بیکاری برای ۹۴۳ نفر از کارگران بیکار شده برقرار و ۱۶۹ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در استان پرداخت شد که ۸۰ درصد آن به زنان اختصاص دارد.

شه بخش درباره طرح کالابرگ الکترونیکی نیز بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون، ۱۲ هزار و ۵۹۳ میلیارد تومان در این بخش در استان هزینه شده است.

وی همچنین در خصوص مسکن کارگری گفت: با هدف توسعه این طرح، تعامل با واحدهای تولیدی بزرگ برای تأمین زمین و استفاده از ظرفیت‌های مشترک برای خانه‌دار کردن کارگران کلید خورده است.

در پایان، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان با تأکید بر نقش کلیدی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به عنوان بازوان اجرایی و نظارتی این اداره‌کل، تصریح کرد: توسعه اشتغال، تثبیت تولید و تنظیم عادلانه روابط کار در استان، صرفاً با تقویت این همکاری سه‌جانبه میان دولت، کارگر و کارفرما محقق خواهد شد.