پروژههای تامین پایدار آب سراوان در مسیر اجرا
به گزارش اخنصاصی خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز – شهرستان سراوان در شرق استان سیستان و بلوچستان، در یکی از خشکترین و کمبارشترین اقلیمهای کشور واقع شده است. شرایط اقلیمی گرم و خشک این منطقه، بهویژه در سالهای اخیر، با کاهش بیسابقه بارندگی همراه بوده است، عاملی که سبب افت شدید منابع آبی، خشک شدن بسیاری از چاههای تأمین آب و در نتیجه، ایجاد ناترازی در تأمین و مصرف شده است.
افزون بر کمبارشی، توسعه روزافزون شهر سراوان و گسترش پهنه شهری به مناطق جدید، باعث افزایش قابل توجه مصرف آب در این منطقه شده است. ورود مناطق جدید به محدوده خدماترسانی آبفا، رشد جمعیت و افزایش ساختوساز، تقاضا برای آب را فراتر از ظرفیت منابع موجود برده و چالش مضاعفی را برای پایداری خدمات آبرسانی ایجاد کرده است.
در پاسخ به این شرایط، شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در چارچوب اعتبارات تنش آبی وزارت نیرو، طرحهای راهبردی متعددی را برای افزایش ظرفیت تأمین آب در دستور کار قرار داده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز از جمله مهمترین این طرحها را حفر و تجهیز چاههای جدید عنوان کرد و افزود: حفر پنج حلقه چاه جدید در نقاط دارای پتانسیل آبی بهمنظور تأمین اضطراری و افزایش دبی منابع فعلی در دست اجرا قرار دارد.
فرهاد سرگلزایی در تشریح آخرین وضعیت اجرایی این اقدامات گفت: تاکنون، چهار حلقه چاه حفاری شده و پنجمین چاه نیز در حال حفاری است که پس از اتمام حفاری، فرآیند تجهیز و بهرهبرداری آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به لزوم تامین آب از منابع پایدار گفت: یکی از طرحهای کلان در راستای توسعه ظرفیت آبی از منابع سطحی، تأمین آب پایدار شهر سراوان از سد در حال احداث “ماشکید سفلی” است.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح توسط شرکت سهامی آب منطقهای استان در حال پیشرفت است، افزود: این سد در آینده، با انتقال حجمی پایدار از آب، نقش مؤثری در جبران کمبودها و کاهش وابستگی به منابع زیرزمینی خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، در پایان خاطرنشان کرد: برنامهریزیهای انجامشده در کنار تلاشهای مستمر میدانی، نویدبخش بهبود وضعیت تأمین آب سراوان در آیندهای نهچندان دور است. با این حال، پایداری منابع و استمرار خدمات، نیازمند مشارکت همگانی در مدیریت مصرف و رعایت الگوهای بهینه در استفاده از آب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان نیز در رابطه با سد در دست احداث ماشکید سفلی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز بیان کرد: سد ماشکید سفلی در ۵۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان سراوان، با هدف بهرهبرداری از جریانهای سطحی و تأمین آب آشامیدنی شهر سراوان، توسعه کشاورزی، کنترل سیلابهای فصلی، ایجاد اشتغال و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی منطقه در حال احداث است.
محمدامین بارانی با اشاره به ظرفیت این سد اظهار کرد: سد ماشکید سفلی از نوع بتن غلطکی بوده و ظرفیت ذخیرهسازی آن ۱۵۲ میلیون مترمکعب است.
بارانی افزود: با بهرهبرداری از این طرح، آبیاری حدود ۴۳۵ هکتار از اراضی کشاورزی بهبود یافته و از خروج حجم قابل توجهی از روانابهای فصلی از منطقه جلوگیری خواهد شد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با تخصیص کامل و بهموقع اعتبارات، روند احداث سد با سرعت بیشتری پیش برود.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0