مرگ و میر ۳۰ تا ۵۰ درصد مبتلایان به تب کنگو

کارشناس زئونوز معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: به هر بیماری عفونی که بطور طبیعی قابلیت انتقال از حیوانات مهره دار به انسان را داشته باشد بیماری زئونوز گفته می شود و تاکنون بیش از ۲۰۰ نوع از بیماری زئونوز در جهان شناسایی شده است .

به گزارش پایگاه خبری سکایی نیوز – حدیث کیخا در تکمیل این خبر گفت : بعضی از بیماریهای زئونوز مانند هاری در صورت ابتلا صد درصد کشنده می باشد اما با انجام واکسیناسیون و سایر اقدامات پیشگیری کننده صد درصد قابل پیشگیری هستند.

کارشناس زئونوز معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تب خونریزی ‌دهنده کریمه کنگو یکی دیگر از بیماری های انسان و حیوان است و این بیماری در بیش از ۳۰ کشور دنیا وجود دارد و مخزن ویروس در طبیعت، کنه ها هستند و میزان مرگ و میر این بیماری می تواند قابل توجه باشد به طوری که متوسط میزان کشندگی آن بین ۳۰ تا ۵۰ درصد تخمین زده شده است.

وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل؛ تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ می باشد.

وی اظهار داشت: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به ‌منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، بهسازی و اصلاح ‏ساختار دامداری‌ها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر از ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد ‏در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود.‏

انتهای خبر/