قاچاق ارزاق و کالاهای اساسی؛ چالشهای گمرکی سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سکایی نیوز –فرامرز لکزایی روز شنبه در نخستین جلسه کارگروه پیشگیری از جرایم گمرکی و تجاری با هدف تجهیز مبادی ورودی و خروجی به ابزارهای پیشرفته و ارتقای فرآیندهای ترخیص کالا در سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت اجرای راهکارهای موجود برای ثبت و ترخیص کالاها در گمرکات استان، افزود: رفع چالشها و موانع شناسایی شده ضروری است.
وی بیان کرد: این کارگروه به عنوان یک برنامه عملیاتی ستادی به ۱۲ استان کشور ابلاغ شده و با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد سیستان و بلوچستان، الزامات مرتبط با پیشگیری از جرایم و تخلفات گمرکی در این استان مورد توجه قرار گرفته است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: متأسفانه قاچاق کالا در استان به عنوان شایعترین جرم گمرکی کماکان از فراوانی، ارزش ریالی و حجمی بالایی برخوردار است و در واقع قاچاق ارزاق معیشتی، کالاهای اساسی، سوخت و فرآورده های نفتی و کالاهای سلامت محور به واسطه کثرت خلأهای مرزی و ضعف نظارت در گذرهای مرزی مجاز همچنان مشهود بوده، بنابراین ضرورت دارد تا با بهرهگیری از ابزارهای پیشرفته و امکانات فنی مناسب بهویژه ایکس ری کامیونی و مسافری، نصب GPS به ناوگان ترانزیتی و حذف اسناد کاغذی، بسترهای وقوع جرایمی از این دست را به حداقل برسانیم.
وی استفاده از ابزارهای پیشرفته و امکانات فنی مانند ایکس ری و GPS در ناوگان ترانزیتی را خواستار شد تا بسترهای وقوع این جرایم کاهش یابد.
لکزایی به تعداد گمرکات و بازارچههای مرزی موجود در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: برای مدیریت بهتر این حجم از تجارت، تقویت منابع انسانی و توسعه زیرساختهای فنی از جمله نیازهای اساسی است.
وی با اشاره به الگوهای کارگروه، افزود: در سالجاری، هدف کاهش تعداد این چالشها و بهبود عملکرد دستگاههای متولی است، سال گذشته نیز چالشهای اولویتدار شناسایی و ۲۱ راهکار برای رفع موانع ارائه شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان با انتقاد از وضعیت سامانههای مرتبط با تجارت فراسرزمینی، اظهار کرد: عدم اتصال سامانهها و گزارشگیری جزیرهای یکی از موانع اصلی در این حوزه است و برای مقابله با جرایم گمرکی، نیاز به همکاری و همافزایی دستگاههای مسوول داریم.
وی تاکید کرد: جرایم گمرکی مشمول مرور زمان نمیشوند و باید به شدت با آنها برخورد تا فرصتهای تولید و سلامت عمومی حفظ شود.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0