معاون دادگستری سیستان و بلوچستان بر حذف تشریفات غیرضرور گمرکی تاکید کرد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان بر ضرورت حذف تشریفات غیرضرور گمرکی در تجارت فرامرزی تاکید کرد و گفت: در برخی موارد مشابه، آزمایش‌های استاندارد و سلامت کالا توسط چند نهاد و در نمونه‌های متعدد، تکراری و هزینه‌زا اجرا می‌شود.

فرامرز لکزایی در دومین جلسه کارگروه پیشگیری از جرایم گمرکی و تجاری سیستان و بلوچستان در سال جاری افزود: این موازی‌کاری روند ترخیص و هزینه‌های انبارداری را افزایش می‌دهد در حالی که با تجمیع آزمایش‌ها می‌توان روند تامین کالاهای اساسی را بهبود بخشید.

وی همچنین گفت: سیستان و بلوچستان با امتیاز هم‌مرزی و تنها بندر اقیانوسی ایران، ظرفیت تأمین مهم ارزاق معیشتی و مواد غذایی نه فقط برای استان بلکه سراسر کشور را داراست.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان با اشاره به سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»، حذف موانع تولید و تجارت را کلید تحقق اقتصاد مقاومتی و افزایش تاب‌آوری استان دانست.

لکزایی، یکی از مهم‌ترین راهکارهای بهبود شرایط تجاری را تخصیص به‌موقع ارز به‌ویژه ترجیحی برای واردات برخی کالاها نظیر برنج و دانه‌های روغنی عنوان کرد و افزود: این اقدام، سرمایه در گردش تجار را تقویت و تشریفات گمرکی را تسهیل می‌کند.

تلفیق دانش تجربی تاجران با آموزش علمی و قوانین روز، باید یکی از اولویت‌های اصلی اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان باشد

وی همچنین بر توسعه متوازن انبارهای نگهداری کالا متناسب با نیازهای وارداتی سیستان و بلوچستان، مدیریت هزینه‌های انبارداری و حمل‌ونقل و رفع انحصارها در روند دپو و ترخیص تأکید کرد.

لکزایی به مشکلات مطرح‌ شده توسط فعالان اقتصادی در نشست کارگروه پرداخت که برخی از آنان شامل عدم تخصیص تسهیلات بانکی در قالب قراردادهای مرابحه، پیچیدگی سامانه‌های ثبت سفارش گمرک و صنعت، بروکراسی زیاد، معضل اختصاص سهمیه واردات از پاکستان، بحران تامین آب شهرک صنعتی ایرانشهر، اجرا نشدن مصوبات هیات وزیران در استمهال تسهیلات با توجه به مشکلاتی مانند قطعی برق و تامین سوخت بود.

وی به دیگر چالش‌های حوزه تجارت سیستان و بلوچستان از جمله تمدید نشدن مجوزهای اکتشاف، موانع بهره‌برداری از معادن مرزی، فرآیند نامطلوب کالاهای مرجوعی صادراتی و همچنین مشکلات مربوط به تردد ناوگان حمل‌ونقل کشور همسایه در پایانه‌ها و گمرکات استان اشاره کرد و گفت: رفع این موانع، کاهش هزینه‌های لجستیکی و تسهیل واردات را به دنبال خواهد داشت.

وی با تاکید بر نقش آموزش و ارتقای آگاهی فعالان اقتصادی، تصریح کرد: بدون همسویی آموزش‌های تخصصی با قوانین و مقررات جدید، مشکلات حوزه ثبت سفارش، انبارداری، ترخیص کالا و مقابله با قاچاق همچنان استمرار خواهد داشت.

لکزایی افزود: تلفیق دانش تجربی تاجران با آموزش علمی و قوانین روز باید یکی از اولویت‌های اصلی اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان باشد.

 

انتهای خبر/